Если я говорю языками человеческими и ангельскими, а любви не имею, то я - медь звенящая или кимвал звучащий
(1Кор.13:1)

МОЛИТВЕННИК. ПОКАЯННЫЙ КАНОН СВЯТИТЕЛЯ АНДРЕЯ КРИТСКОГО ДЛЯ ЧТЕНИЯ МИРЯН (http://vladyka-ionafan.ru/liturgy)

16.03.2022

МИТРОПОЛИТ ИОНАФАН (ЕЛЕЦКИХ)

ПОКАЯННЫЙ ВЕЛИКИЙ КАНОН СВЯТОГО АНДРЕЯ КРИТСКОГО

 

(русский славянизированный текст

для постоянного келейного чтения мирянам:

по дням седмицы, в постные среду и пятницу,

кроме светлой пасхальной седмицы)

 

ПОНЕДЕЛЬНИК ПЕРВОЙ СЕДМИЦЫ ВЕЛИКОГО ПОСТА 

 

Песнь 1, глас 6

Ирмос: Помо́щник и Покрови́тель бы́сть мне́ во спасе́ние; се́й мо́й Бо́г, и просла́влю Его́, Бо́г отца́ моего́, и вознесу́ Его́, сла́вно бо просла́вися. Исх.15:1–2.

Помилуй мя, Боже, помилуй мя.

Отку́ду начну́ пла́кати, зря́ще дея́ния окаянного моего жития? Ко́е нача́ло ны́не положу́, Христе́, рыда́нию моему́? Но Ты, я́ко милосе́рдый, пода́й мне́ прегреше́ний оставле́ние? 

Помилуй мя, Боже, помилуй мя.

Прииди же́, окая́нная душе́, со пло́тию твое́ю и Созда́телю все́х испове́ждься, и отступи́ от пре́жняго безу́мия, и принеси́ ты́ Бо́гу сле́зы покая́ния.

Помилуй мя, Боже, помилуй мя.

Ада́ма первозда́ннаго преступле́нию подража́вше, отдали́лся аз от Бо́га и отпа́л от благода́ти, лиши́лся ве́чнаго Ца́рствия и ра́достей его́, грехо́в мои́х ра́ди. Быт.3:6–7.

Помилуй мя, Боже, помилуй мя.

Увы́ мне́, несча́стная душе́ моя́! Но́ ты и пе́рвой Еве подража́ла, и́бо на пло́д воззре́вше, ты дре́ву необду́манно прикосну́лась и сне́дь без тре́пета вку́сила, и го́речию его испо́лнилась. Быт.3:6.

Помилуй мя, Боже, помилуй мя.

Вме́сто Евы пе́рвыя ожила́ во мне́ «Ева мы́сленная» — плотско́й стра́стный по́мысел, ви́дом прия́тный, но по вкуше́нии го́речию отравля́ющий.

Помилуй мя, Боже, помилуй мя.

Ада́м пра́ведным судо́м и́згнан был из Эде́ма, и́бо не испо́лнил и еди́ныя за́поведи Бо́жия. Но́, о Спа́се, ка́ко же а́з пострада́ю, непреста́нно отверга́ющий все́ Твои́ животво́рныя глаго́лы?

Слава: О Превы́сшая Тро́ице, во еди́нстве Ли́ц почита́емая! Сними́ с мене́ тя́жкое бре́мя грехо́вное и, я́ко милосе́рдая, да́руй ми́ сле́зы умиле́ния.

И ныне: О Богоро́дице, наде́ждо и предста́тельство все́х, Тя́ воспева́ющих! Сними́ с мене́ тя́жкое бре́мя грехо́вное и, я́ко Влады́чица чи́стая, ка́ющагося, приими́ мя́.

Далее читать канон по ссылке:  http://vladyka-ionafan.ru/liturgy

К списку событий